NL

CMMS implementatie

Een succesvolle implementatie van het CMMS houdt in dat medewerkers het nut ondervinden en er graag mee werken zodat de doelen van de organisatie bereikt worden.
Betrokkenheid van medewerkers bij de totstandkoming van het CMMS zorgt voor gezamenlijk inzicht bij werkprocessen en draagvlak om te werken met het systeem.

Waarom?

Assetmanagement is pas succesvol wanneer gewerkt wordt met actuele en betrouwbare informatie die systematisch gedocumenteerd en oproepbaar is. Het CMMS systeem ofwel het onderhoudsmanagementsysteem documenteert gegevens van assets en zorgt voor uitvoering van de onderhoudsstrategie. CMMS ondersteunt monteurs, werkvoorbereiders, maintenance engineers en het management bij het efficiënt uitvoeren van werk dat compliant is aan wet- en regelgeving die gelden bij BRZO. 

Voordelen van het CMMS systeem op een rij:

  • CMMS zorgt voor efficiency van werkprocessen en uniforme registratie van gegevens over assets
  • CMMS toont aan dat werkzaamheden zijn uitgevoerd conform wet en regelgeving BRZO
  • KPI’s worden gemonitord in het CMMS zodat de Kritische Succes Factoren (KSI’s) behaald worden en zodoende het beheer van assets wordt geoptimaliseerd

Onze Aanpak

Na selectie en aanschaf van het CMMS systeem wordt informatie van het oude systeem overgezet. 
De kwaliteit van data en opzet van FLOC (Functional Location) structuur is essentieel voor het goed functioneren van het CMMS. Onze ervaring leert dat in verloop van tijd deze data sterk vervuild kan raken waardoor het werk van maintenance, operations en ook supply chain bemoeilijkt wordt. Daarom zorgen wij ervoor dat de oude data opgeschoond wordt zodat deze correct en betrouwbaar is alvorens deze wordt geïmplementeerd. 

Het nieuwe CMMS brengt een nieuwe manier van werken met zich mee, vandaar dat bij implementatie van het nieuwe systeem werkprocessen opnieuw te dienen worden ingericht. 
Tijdens de implementatie van het CMMS werken we nauw samen met de opdrachtgever zodat bij afronding medewerkers er mee aan de slag kunnen gaan.

Ons stappenplan:

  • Inventarisatie gegevens huidige systeem
  • Inventarisatie werkprocessen
  • Opschonen data, beschrijving materialen
  • Herinrichten werkprocessen
  • FLOC structuur bouwen
  • Implementatie schone data in nieuw systeem
  • Trainen medewerkers

Resultaat

Nadat ons stappenplan is doorlopen heeft uw organisatie een optimaal geïmplementeerd CMMS met betrouwbare data, waarmee uw getrainde medewerkers goed mee aan de slag kunnen gaan. 

Meer weten?

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen op het gebied van het implementeren van CMMS? Neem dan contact op met Cataly via contact@cataly.com of +31 (0)78-6849682. Ook met vragen over andere diensten kun je hier terecht.
Laatste vacatures per mail ontvangen?
Cataly - Jobsearchagent

Cataly Partners verleent diensten op het gebied van Asset Integrity Management & Operations, HSEQ & Process Safety en Project Management Services.

Maak job search agent aan

Het Tasveld 28
3342 GT Hendrik-Ido-Ambacht
Postbus 56
3340 AB Hendrik-Ido-Ambacht
Nederland

T +31 (0)78 6849 682
F +31 (0)78 6849 683
E contact@cataly.com  
I https://www.cataly.com/

© Copyright 2024 Cataly Partners, All rights reserved.
Cataly Partners B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close